261 e-commerce sites gesloten wegens namaak

De `Cybersquad` cel van de Belgische douane heeft 236 " .eu" domeinnamen en 5 ".be" domeinnamen gesloten waarop sites gehost werden voor de online verkoop van namaakgoederen. De actie verliep in samenwerking met de FOD Economie die op zijn beurt 18 .eu domeinnamen en 2 .be domeinnamen heeft laten blokkeren, zo meldde de FOD Financiën maandag.

post-image-3

Deze actie had plaats in het kader van de internationale operatie `In our sites - Transatlantic III`, die door Europol gecoördineerd werd en waarbij 690 domeinnamen gesloten werden. De Belgische douane heeft ook 74 .com domeinnamen doorgespeeld aan de Amerikaanse autoriteiten.
De operatie was gericht tegen websites waar namaakgoederen aangeboden werden. De geblokkeerde sites verkochten vooral namaakproducten van gekende kledingmerken en nagemaakte medicijnen.
"De handel in namaakgoederen brengt onze economie ernstige schade toe en ligt aan de bron van veel jobverlies", beklemtoont de FOD Financiën, die ook wijst op het gevaar van nagemaakte goederen.

Bron: Belga

Back to top button
Close
Close