Electrabel lanceert zijn nieuwe mobiele site, ontworpen door TBSCG en Emakina

Emakina en TBSCG hebben de nieuwe site van Electrabel voor mobiele raadplegingen op maat ontwikkeld. Deze nieuwe mobisite integreert zowel de diensten aan particulieren als de diensten aan professionals. Ook de klantzone is voorzien.

post-image-3
Electrabel lanceert zijn nieuwe mobisite voor B2B en B2C. Hij is het product van een nauwe samenwerking tussen Emakina en TBSCG. Om het leven van de klant die de mobiele tool gebruikt, te vereenvoudigen, was een omvangrijke operatie nodig… De twee bedrijven hebben intensief samengewerkt met het team van Electrabel om deze complexe vereenvoudigingsoefening tot een goed einde te brengen.  
 
Emakina hield zich bezig met de strategie, de informatie-infrastructuur, de functionele analyse, het design en de slicing. TBSCG van zijn kant boog zich over de ontwikkeling van het project, door de implementatie te realiseren van de onderdelen van de site via de softwareprogramma’s  Team site en Live site, en ook over de integratie van de site in de backend. Het team van specialisten dat verantwoordelijk was voor het project, heeft rekening moeten houden met een serie specifieke scenario’s en vereisten om tot een coherent resultaat te komen, terwijl ze tegelijkertijd alle onderdelen van de informatie op een optimale manier moesten integreren.   
 
Op het niveau van de “openbare” contentpagina’s moest de structuur  volledig worden herzien om uitsluitend de meest pertinente informatie te afficheren in het kader van scenario’s van mobiel gebruik van het platform.
 
Wat de toepassingspagina’s “klantenzone” aangaat, bestond de uitdaging erin om prioritaire scenario’s te identificeren om een echte mobiele ervaring voor te stellen, en niet alleen maar een afgietsel van de desktopervaring. Zo moesten ze bij de implementatie kunnen garanderen dat de hardware van de gebruiker onmiddellijk wordt herkend. De mobiele stroom is immers verschillend van de desktopstroom, al naar gelang de klant surft via een klassieke computer of via een tablet of smartphone.
 
Het merendeel van de gegevens van de desktopsite werden hergebruikt voor de openbare pagina’s, terwijl de meeste onderdelen van de klantenruimte specifiek werden gecreëerd voor mobiel gebruik om mobiel surfen te optimaliseren en ook een snelle toegang tot de pagina’s te garanderen.
Back to top button
Close
Close