eBay gaat PayPal niet van de hand doen

eBay gaat zich niet ontdoen van zijn filiaal PayPal. Dat is wat het bedrijf gisteren liet weten tijdens de voorstelling van zijn jaarcijfers. De miljardair en activist-belegger Carl Icahn wou dat eBay zijn betaaldienst PayPal afstootte.

post-image-3

Icahn, die ook een belangrijk aandeelhouder is van Apple, heeft een belang van 9,8% in eBay. Hij vindt dat PayPal verwaarloosd wordt en dat het elders beter zou kunnen groeien dan onder de vleugels van het moederbedrijf eBay.
De grote baas van PayPal, David Marcus, heeft zelf toegegeven dat het bedrijf zo slecht gepresteerd heeft dat het marktaandeel heeft moeten afstaan aan concurrenten zoals Square van Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter. eBay heeft Paypal in 2002 gekocht van Elon Musk voor 1,5 miljard dollar.
eBay heeft gisteren trouwens goede cijfers voorgelegd. De nettowinst is gestegen met 13% en ging naar 850 miljoen dollar. Het omzetcijfer steeg et 13% en bedraagt nu 4,5 miljard dollar. Voor het lopende trimester rekent het bedrijf op een omzetcijfer van 4,15 tot 4,25 miljard dollar, en voor het hele jaar 2014 op ontvangsten tussen de 18 en 18,5 miljard dollar.

Back to top button
Close
Close