Apple moet zich plooien naar de Belgische wet op garantie

De Amerikaanse reus werd door een Belgische rechtbank verplicht om zich in orde te stellen met de Belgische wet op garantie. Test-Aankoop had problemen vastgesteld op het niveau van de garantie die Apple zijn klanten biedt.

post-image-3

Dit akkoord, dat Apple verplicht om zich in orde te brengen met de Belgische wet op garantie, werd neergelegd voor de handelsrechtbank van Brussel op 19 maart, meldde Test-Aankoop vrijdag. De consumentenvereniging is nu van plan om “de uitvoering van het akkoord te volgen”, zo zei woordvoerder Jean-Philippe Ducart nog. Op 4 december 2012 had Test-Aankoop een vordering tot staking ingediend bij de Brusselse handelsrechtbank om ervoor te zorgen dat Apple zich in orde stelde met de wet ter bescherming van consumenten in het geval van de verkoop van consumptiegoederen, nadat ze hadden vastgesteld dat er problemen waren met de garantie die Apple biedt aan zijn klanten.

 

Volgens Test-Aankoop zat het probleem voornamelijk in de gecreëerde verwarring tussen “de wettelijke garantie, de commerciële garantie van een jaar die de fabrikant biedt, en de eventuele garantie-uitbreiding “AppleCare Protection Plan”.

 

Er werd uiteindelijk een akkoord gesloten tussen beide partijen, dat werd “neergelegd voor de rechtbank op 19 maart” en de Amerikaanse reus verplicht om zich in orde te stellen met de Belgische wet op garantie.

Apple moet nu op zijn site “een verklarende nota ter beschikking stellen over de werking van de wettelijke garantie en de manier waarop deze zich verhoudt tot de contractuele garanties,” informatie “over de geboden commerciële garantie op materiaal van één jaar”, de tekst van de commerciële garantie "AppleCare Protection plan" en die in het Engels over de nieuwe algemene voorwaarden van de Apple Store.

 

"Apple heeft zich ook geëngageerd om al zijn verdelers te informeren over de content van de wettelijke Belgische garantie,” vervolgt Test-Aankoop.

 

Het volledige dossier zal worden overgemaakt aan FOD Economie, besluit de vereniging.

Back to top button
Close
Close