Apple onderhandelt met Comcast over een akkoord voor zijn connected tv

Apple is gesprekken begonnen met Comcast, omdat het een overeenkomst wil afsluiten waarbij de distributie van zijn tv-dienst een voorkeursbehandeling krijgt in de VS, zo meldt Wall Street Journal, dat bronnen citeert die de onderhandelingen van nabij volgen.

post-image-3

De gesprekken zitten nog in een beginfase en er zijn nog heel wat hindernissen die een definitief akkoord in de weg staan, zo benadrukt de krant. Apple wil voor zijn streaming tv-dienst gebruik maken van de kabels van Comcast voor de "laatste kilometer", en zo de flessenhalzen op het internet vermijden. Noch Comcast noch Apple wou commentaar geven op het nieuws van WSJ.

Apple is in onderhandeling met Time Warner Cable, dat onlangs akkoord ging met een overname door Comcast, om een snellere decoder op punt te stellen. De Apple TV van het merk met de appel, die in de VS voor 99 dollars verkocht wordt (109 euro in Frankrijk), moet het opnemen tegen de concurrerende streamingdiensten van Roku en Google.

Netflix heeft er verleden maand mee ingestemd Comcast te betalen om een hoger distributiedebiet te verkrijgen, wat de deur geopend heeft naar gelijkaardige akkoorden voor andere concurrerende diensten.

De Federal Communications Commission (FCC), de regulerende overheid van de sector, werkt aan een nieuwe richtlijn over net-neutraliteit, die de netwerkoperatoren zal verplichten verantwoording af te leggen over de manier waarop zij het verkeer beheren, en hen verbiedt om het debiet van de gebruikers te beperken bij het surfen of het gebruik van apps.


(via Reuters)

Back to top button
Close
Close