Zalando bereidt zich voor op de beurs

Zalando wijzigt zijn juridische structuur en verandert van een N.V. in een E.V, een Europese vennootschap. Dit statuut komt van pas wanneer het bedrijf naar de beurs wil gaan.

post-image-3
Zalando bevestigde zijn intentie aan Handelsblatt om zijn structuur van  "corporate governance" te vervangen door een Europese vennootschap. Dit zal hem onder andere de mogelijkheid bieden om juridische fusies door te voeren tussen bedrijven die in verschillende landen zijn gevestigd.  
 
De juridische transformatie kan nog enkele maanden duren. Wanneer deze achter de rug is, zullen de werknemers bijvoorbeeld ook kunnen toetreden tot de raad van toezicht. Dit ligt meer in de lijn van moderne bedrijven die actief zijn op internet. De wijziging van de juridische structuur wordt beschouwd als de voorbereiding van het bedrijf op een beursintroductie.
 
In 2013 realiseerde Zalando een omzet van 1,8 miljard euro, de helft meer dan het voorbije jaar. In de voornaamste landen waar het bedrijf actief is, met name Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is het bedrijf rendabel.
 
Dit jaar focust het bedrijf op de optimalisatie van zijn mobiele verkoopkanalen.
 
Back to top button
Close
Close