5 jaar Social Media Day

Wat 5 jaar geleden begon als een uit de hand gelopen weddenschap met de bekende site Mashable, is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. Sinds vorig jaar zijn daar ook Academy’s aan toegevoegd, korte sessies waar telkens de synergie tussen social media en een ander luik van online business wordt opgezocht.

post-image-3
Voor de zomer plannen de organisatoren nog twee evenementen in. Eén Academy over het actuele onderwerp Social CRM en de vijfde editie van de grote Social Media Day Antwerp. Deze laatste vindt gewoontegetrouw plaats in Stuurboord, Hangar 26, vlak aan het eilandje in Antwerpen.
 
Samsung en Telenet 
 
De Academy van volgende week donderdag, 24 april, zal wederom een aantal boeiende cases en inzichten brengen omtrent Social CRM. Zoals steeds wordt er ook vaak op de actualiteit ingespeeld, met onder andere cases van MySamsung, maar ook met het fel geplaagde Telenet en z’n boze Digibox klanten. Wie hier meer over wil leren en horen dient volgende donderdag namiddag af te zakken naar Gent.
 
#goodiebak
 
Nee, geen schrijffout, dat hebben de organisatoren ons verzekerd. Want enkel de eerste 200 inschrijvingen voor de 5YRS Anniversary edition van de Social Media Day op woensdag 28 mei kunnen zo’n #goodiebak claimen.
 
Aangezien bij eerdere edities van de Social Media Day al autoriteiten als Elena Benito Ruiz, Xaviera Ringeling, Olivier Blanchard, Richard Bordes en Brian Solis over de vloer kwamen, is het uiteraard niet eenvoudig om nog straffe namen te vinden. Toch blijkt men er dit jaar opnieuw in geslaagd om een stevig programma in elkaar te steken. 
Zo zal de bekende futurologe Dr. Nicola Millard de dag starten met haar visie op internet en social media en zien we heel wat bekende Belgische autoriteiten op het programma staan.
Internationaal wordt de lijst verder aangevuld met Cynthia Sanchez, dé specialiste als het op zaken doen via Pinterest aankomt. En we zien ook Christopher Barger, de vroegere director social media van General Motors en IBM, nu VP global communications bij Porter Novelli. Hij is tevens auteur van het boek The Social Media Strategist.
 
Volgens de organisatoren zou het programma volgende week volledig zijn.
 
Traditioneel wordt de dag afgesloten met de #smdayBE party. Ook hier zien we bekenden uit de Twitter-wereld, namelijk DJ Nuts aka @CNeuts en DJ @boskabout.
De dag erna is een verlofdag, dus blijkbaar geen excuses meer om niet te komen feesten.
 
Vandaag en morgen zijn het trouwens de laatste dagen om kans te maken op een (super) early bird tickets.
 
Meer info kan je vinden op http://www.socialmediaday.be 
Back to top button
Close
Close