Test: Motorola Moto X

De Moto X, de laatste smartphone van het Google-tijdperk bij Motorola, verdiende een grondige analyse en zou erg opgemerkt moeten blijven, zelfs nu het merk met de M in de schoot van Lenovo is terechtgekomen. We leggen u uit waarom dit toestel de leuke verrassing is van zijn categorie.

post-image-3
De Moto X is een middenklasser en was een leuke verrassing voor onze testers van het mobiel bureau Tapptic. Zijn natuurlijke taalprocessor en de processor van contextueel beheer zijn een onmiskenbare troef die van bij het begin opvallen. Meer nog wanneer men ziet welke softwareverbeteringen er zijn aangebracht. Met Moto Assist kan u voortaan telefoonprofielen configureren in functie van de context: aan het stuur, in meeting, aan het slapen. De telefoon beantwoordt de oproepen bijvoorbeeld automatisch met een sms als u in meeting bent (informatie die hij krijgt door de agenda te lezen die u hem heeft ingegeven). Motorola Migrate maakt de migratie vanaf een ander merk makkelijker, een belangrijke troef als men van smartphone wisselt. Een echte revolutie is echter de hulpfunctie. Voeg hier een goede autonomie bij (ongeveer anderhalve dag), goede algemene prestaties ten opzichte van de concurrenten uit de middenklasse, de laatste versie van Android Kitkat en een LTE 4G-compatibiliteit.
Het plaatje zou perfect zijn als we hier stopten, maar er moeten natuurlijk ook enkele gebreken worden gevonden. Zo is er geen micro SD-poort, is de personalisatie van de Moto X met MotoMarker nog niet beschikbaar in Europa en is zijn prijs een beetje hoog (389 €), wat ons tot de orde roept.
Onze conclusie: de Moto X positioneert zich als een goede referentie in het middensegment van de markt, er is weinig op aan te merken en er zijn zelfs erg leuke verrassingen: de coprocessors van beweging en stemherkenning die bijzonder efficiënt zijn en de zeer goed doordachte softwaresuite die de gebruikerservaring echt iets extra biedt, wat lang niet altijd het geval is. De Moto X heeft maar één serieuze concurrent in zijn prijsgamma: de Nexus 5.
   
Back to top button
Close
Close