Nogmaals een storing bij Facebook

Tussen 09u50 en 10u20 deze ochtend was het Facebook-verkeer wereldwijd tot één derde geslonken als gevolg van een netwerkstoring. Het is niet de eerste keer dat Facebook te kampen heeft met zo`n bug, en het zal ongetwijfeld ook niet de laatste keer zijn. Momenteel weet Facebook nog niet wat de oorzaak ervan is.

post-image-3

"Deze ochtend hebben wij een probleem gehad waardoor sommige mensen gedurende korte tijd niet konden posten op Facebook. Wij hebben het probleem snel opgelost en draaien nu terug voor 100% normaal. Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak dat wij onze gebruikers gedurende die korte tijd veroorzaakt zouden hebben", zo verklaarde een woordvoerder van de groep aan AFP.

De oorzaak is weliswaar nog onbekend, maar deze storing is niet de eerste die zich voordoet bij het belangrijkste sociale netwerk ter wereld. Telkens zien we dan hoe de gebruikers zich wenden tot andere netwerken, meestal om over de storing te klagen. Men kon ook vaststellen dat de storing niet overal op dezelfde wijze gevoeld werd. Zo bijvoorbeeld kon in Engeland en Rusland een deel van de gebruikers zonder enig probleem inloggen.

Facebook heeft aangekondigd dat een persmededeling zou volgen zodra de oorzaak van de storing gekend zou zijn.

Back to top button
Close
Close