LG voort twaalfde achtereenvolgende jaar genoteerd op Dow Jones Sustainability index wereld

LG als enige bedrijf in Zuid-Korea meer dan decennium gerankt in categorieën Leisure Equipment & Products en Consumentenelektronica.

post-image-3
LG Electronics staat voor het twaalfde jaar genoteerd op de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), waar het de hoogste score heeft behaald in de categorieën Leisure Equipment & Products en Consumentenelektronica. Dit is een belangrijke erkenning voor de milieuprestaties van LG, die onder meer zijn gericht op CO2-reductie en het verlagen van zijn waterverbruik. 

Het bedrijf streeft er naar tegen 2030 CO2-neutraal te zijn en is lid van het RE100-initiatief dat is gericht op 100 procent hernieuwbare energie. Op maatschappelijk gebied krijgt LG lof voor zijn inspanningen gericht op mensenrechten, diversiteit en zijn transparante verslaglegging. Ook heeft LG al veertien jaar een notering op de DJSI Asia Pacific Index en sinds vijftien jaar op de DJSI Korea Index. Daarnaast heeft het bedrijf een 'A'-ranking verkregen van ESG Ratings, heeft het sinds vier jaar een vergelijkbare ranking van Morgan Stanley Capital International en implementeert LG online ESG-cursussen voor medewerkers.
Back to top button
Close
Close