iPad 2 wordt verwacht in februari, aldus Kevin Rose, oprichter van Digg

Als we de blog van Kevin Rose, oprichter van Digg, mogen geloven, zou Apple de iPad 2 binnen de komende 3 à 4 weken gaan aankondigen. Misschien al op 1 februari.

post-image-3
De pionier op het gebied van sociale navigatie, zegt dat de tweede versie van de Apple-tablet binnen een drie- à viertal weken zal uitkomen, en misschien reeds op 1 februari. Digg haalt daarvoor “betrouwbare bronnen” aan. De iPad 2 zal twee camera’s krijgen, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde, en zal ook een betere schermresolutie hebben. Eerder maakte Digg al gewag van een Retina-scherm voor de iPad 2, maar deze mening werd intussen bijgesteld: Digg zegt nu dat, op basis van een andere bron, het scherm enkel een grotere resolutie zal hebben, en dat het niet noodzakelijk van het type Retina zal zijn. Wat er ook van mag zijn, Digg zegt “al wie van plan is om in de toekomst een iPad te kopen, best nog wat even wacht.”

Hoewel velen in volle verwachting zijn van de beide camera’s op de iPad 2 om gebruik te kunnen maken van de videochat met Apple Facetime, zegt Joe White – die alle Apple-producten volgt op zijn website AppAdvice – dat het voor Apple moeilijk zal zijn om de reeds uitstekende resolutie van de iPad te kloppen zonder ook de grootte van het scherm te vergroten. Yoni Heisler, blogger op Network World, was op haar beurt heel alert voor de geruchten over de iPad 2 en zijn functionaliteiten. Heisler schreef zo dat de iPad 2 een dual-core processor zou bevatten. Op CES 2011, die afgelopen week plaats vond in Las Vegas, werd de buzz alleen maar verder versterkt dat er een toekomstige lancering stond aan te komen. Dit doordat velen beweerden dat ze reeds een glimp hadden opgevangen van de “shell” van de iPad 2, net zoals de aanwezigheid van een opening waarin ongetwijfeld het de lens van de camera aan de achterzijde moest komen.

Als de voorspelling van Kevin Rose juist blijkt te zijn, namelijk dat de iPad 2 op 1 februari zal gereleased worden, komt deze lancering exact een week na de Macworld Expo van San Francisco, een event waar Apple reeds twee jaar niet meer aan deelneemt.

De eerste versie van de iPad werd gelanceerd in april 2010. In één maand tijd werden van deze versie meer dan een miljoen eenheden verkocht. Waarnemers denken niet dat de dominantie van Apple binnenkort zal afzwakken, ook niet in de professionele sector. Ted Schadler, analist bij Forrester, merkt hierbij op dat Apple zich in het bedrijfsleven heeft geïntroduceerd door middel van enthousiaste gebruikers die hun apparaat meebrachten naar het werk en zo de boodschap overbrachten. Volgens sommige schattingen zal Apple tegen het eind van dit jaar zo’n 28 miljoen iPad’s hebben verkocht.

Jean Elyan
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr 
Back to top button
Close
Close