De iPad 2 is nu reeds een commercieel succes

Sneller, krachtiger en meer verkocht: de iPad 2 is klaar om zijn voorganger te overtreffen in verkochte eenheden tijdens het eerste weekend dat het toestel op de markt is.

post-image-3
Volgens de eerste schattingen van de analist Gene Munster, heeft Apple reeds tussen 400.000 en 500.000 exemplaren van de iPad 2 verkocht in de Verenigde Staten. De tweede versie van de touch screen tablet, die reeds beschikbaar is vanaf 11 maart, is beter van start gegaan dan zijn voorganger, waarvan tijdens zijn eerste verkoopsweekend een jaar eerder “slechts” 300.000 eenheden werden verkocht.

De stormloop op de iPad 2 zou hebben geleid tot een stockbreuk bij de Amerikaanse Apple Stores. Geïnteresseerde klanten zouden tussen twee en drie weken moeten wachten om de tablet in ontvangst te kunnen nemen.

Volgens een enquête van Gene Munster, het afgelopen weekend gevoerd bij 236 kopers in New York en Mineapolis, heeft 70% van hen hun eerste iPad op de kop getikt. Bijna de helft (47%) kocht het 3G-model. De bevraging gaf ook aan dat 80% van de iPad 2-kopers reeds een iPod bezit en 65% een iPhone.

Relaxnews
Meer info op op http://www.lemondeinformatique.fr/
Back to top button
Close
Close