Belgische start-up ziet het levenslicht dankzij crowdfunding

De starter Domobios heeft zopas €401.000 opgehaald op het platform MyMicroInvest.com, een som geld die het in 19 dagen inzamelde dankzij het mechanisme van participatieve financiering.

post-image-3

Crowdfunding of de participatieve financiering met als bedoeling de ontwikkeling van een bedrijf te steunen, wordt een realiteit in België.

Het bewijs ervan: het Belgisch platform MyMicroInvest.com meldt ons dat de start-up Domobios (specialist in het verwijderen van mijten) €401.000 opgehaald heeft dankzij crowdfunding. Het project voor participatieve financiering kon in amper 19 dagen afgerond worden, dankzij de steun van 61 particuliere beleggers - die samen €64.100 in het bedrijf gestoken hebben- en van twee professionele beleggers die ook €351.000 geïnvesteerd hebben.

De financiering wordt nu geacht "wettelijk afgerond" te zijn, zelfs al blijft de online fondsenwerving nog open: er is voorzien dat het grote publiek tot maximum €100.000 kan beleggen aan dezelfde voorwaarden als de professionele beleggers.

Back to top button
Close
Close