De test van de Samsung Galaxy Tab S 8.4", de tablet die we niet meer verwachtten

Samsung heeft eindelijk besloten om een hoogkwalitatieve tablet uit te brengen, met kenmerken die de producten van andere fabrikanten doen verbleken. We overlopen samen met u de verschillende kenmerken van deze Galaxy Tab S 8.4".

post-image-3
Wat onze specialisten van het mobiele bureau Tapptic onmiddellijk opviel toen ze deze tablet in de hand namen, was zijn uitzonderlijke fijnheid (6.6 mm) en zijn gewicht. Hij weegt amper meer dan een  Nexus 7 van de tweede generatie, terwijl zijn scherm een diagonaal heeft van 8,4 inch.  
 
We buigen ons verder over het scherm, dat voor velen de voornaamste troef zal zijn van deze tablet. Het gaat om een scherm van het type AMOLED, waar de Galaxy S-smartphones van dezelfde fabrikant mee zijn uitgerust. Het voordeel van deze technologie is dat ze een erg hoog contrastpercentage biedt, zozeer zelfs dat het onmogelijk is om het verschil te zien tussen een zwart beeld en een uitgeschakeld scherm en dat zelfs in het donker!
 
Zoals voor de Galaxy S5 heeft Samsung zijn scherm eindelijk correct  gekalibreerd, zijn de kleuren behoorlijk juist en de weergave optimaal; gedaan dus met de fluo van Galaxy S2. Dit kan ons alleen maar
verheugen.
 
De schermdefinitie sluit aan bij de sterren van de tabletmarkt, met 2560*1440 pixels. Deze tablet onderscheidt zich sterk van de Galaxy Tab 3 et 4, een echt plezier voor de ogen, in het bijzonder bij het lezen. Net als de producten Apple Retina en Nexus 10 is het onmogelijk om pixels te onderscheiden, het beeld is extreem helder.
 
Om het scherm te begeleiden heeft Samsung gekozen voor een  SOC (system on chip) van het huis. De processor is een octo core “big.LITTLE”. Er zijn geen 8 actieve cores, maar eerder 4 krachtige cores die gebruikt worden voor zware taken en 4 kleinere cores die minder verbruiken, vooral gebruikt tijdens lichte taken.
 
Het doel van dit kenmerk is het verminderen van het verbruik van de tablet en goed nieuws: ondanks de fijnheid van de tablet is zijn autonomie behoorlijk goed (15 uur in videomodus en 8 uur op internet).
 
Dit alles komt met een RAM-geheugen van 3GB, waardoor deze tablet reactief kan blijven, zelfs tijdens de meest energieverslindende taken of met verschillende apps die tegelijkertijd worden verstuurd, dankzij de multi-system app van Samsung.
 
De grafische processor is even performant, waardoor deze tablet de meest gulzige spelletjes kan draaien zonder aan vlotheid te verliezen.
 
Zoals we dat van Samsung gewoon zijn is de touchwiz-overlay geïntegreerd (je bent er ofwel voor of tegen) met enkele welgekomen toevoegingen, zoals de mogelijkheid om verschillende apps tegelijkertijd weer te geven op het scherm.  
 
Om goed te profiteren van de kracht van deze tablet biedt Samsung ook de mogelijkheid om uw smartphone hiermee te synchroniseren dankzij de app Sidesync.
 
Concreet wordt het scherm van de smartphone getoond op de tablet, naast andere content. Het is dan ook mogelijk om oproepen te doen of er te ontvangen op de tablet, omdat ze worden doorgestuurd van de gesynchroniseerde smartphone. 
Wat de tablet zelf betreft, betreuren we dat er fysieke buttons zijn, zeker omdat deze niet vervelend zijn met een smartphone omdat deze uitsluitend in portretmodus wordt gebruikt, en zeker omdat gebruikers de afwezigheid van virtuele controles zullen betreuren op een tablet waar de portrait- en landscapemodi elkaar voortdurend afwisselen.
 
De nieuwe leerlook-cover wordt erg geapprecieerd en verhindert het tablet om te schuiven – zelfs na hem minutenlang te hebben gebruikt en als de transpiratie toeslaat, gedraagt hij zich nog behoorlijk.
 
Daar staat tegenover dat Samsung heeft gekozen voor knoopjes om zijn smart cover vast te houden – knoopjes die de quasi foutloze bekleding achteraan een beetje om zeep helpen.  
 
Wat connecties betreft: de tablet beschikt over een standaard micro usb 2.0-connector voor het opladen en de data-overdracht. Een micro-SD-poort voor bijkomend opslaggeheugen en, wat altijd van pas komt, een infraroodzender voor wie zijn tablet wil gebruiken als universele afstandsbediening.  
  
Conclusie
Samsung heeft eindelijk besloten om een hoogkwalitatieve tablet op de markt te brengen die absoluut niet jaloers moet zijn op de laatste iPads, en het resultaat is erg bevredigend, tenzij men struikelt over de designkeuzes van Samsung (fysieke knoppen, alles in plastic en vooral een kopie van de designcodes van Apple). Op dit moment en met zijn 10 inch-versie is dit ongetwijfeld een van de beste Android-tablets, in afwachting van de Nexus 9, die riskeert om een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding neer te zetten.  
 
  
De troeven
● Een indrukwekkend AMOLED-scherm
● Een definitie van 2560*1440, eindelijk aanwezig op de Samsung-tablets
● Een krachtige processor
● Een micro-SD-poort
● Een infraroodzender
● Uitzonderlijk fijn
● Erg laag gewicht
● Bekleding achteraan erg prettig om te voelen
● Touchwizz omvat interessante functies: simultane apps, sync side  
  
De minpunten
● Storende fysieke buttons voor een tablet
● Weinig geïnspireerd design
● De Samsung-overlay omvat standaard teveel geïnstalleerde apps
Back to top button
Close
Close