Facebook wil satirische artikelen identificeren. Pardon?

Het sociaal netwerk zou, in navolging van vragen van gebruikers, een manier testen om satirische content die wordt gedeeld in de verschillende newsfeeds te identificeren en te labelen. We dachten dat het om een mop ging, maar deze informatie is authentiek.

post-image-3
 
Niet iedereen kan het onderscheid maken tussen satirische content en echte journalistieke content, dat is een feit. Dit is ook een beetje de bedoeling, maar goed. Het moet gezegd dat sommige officiële persorganen er soms hard tegenaan gaan en sommigen doen twijfelen. Maar volgens Facebook zouden de satirische sites de waakzaamheid van onze geesten, die indommelen voor onze news feeds, in slaap wiegen.  
 
God zij geprezen: Facebook, de bewaker van onze gedachten, onze zeden en onze goede smaak is er voor ons. Het sociaal netwerk denkt na over een opvallende button en een algoritme dat content identificeert om ons, arme onoplettende gebruikers die in de val trappen, tijdig te waarschuwen. Het zou ook simpelweg de vorm kunnen nemen van een melding door andere gebruikers, waardoor de content als satirisch bestempeld zou kunnen worden, met de vinger gewezen en dus, in zekere zin, ‘bestraft’ door het netwerk.
 
De volgende fase zou kunnen zijn dat de meest gelezen en becommentarieerde nieuwsberichten aan de kop van het nieuwspeloton verschijnen, kwestie van alles te standaardiseren en af te sluiten (oh pardon, dat gebeurt al).  We kunnen ons een button voorstellen die suggereert dat deze politicus interessant is om te volgen, lees “beter” dan de anderen. Maar neen, voor we tot harde satire overgaan: laat ons maar snel stoppen voor we gebrandmerkt worden door Facebook. 
Back to top button
Close
Close