Netflix is geland! Alles wat u moet weten...

Netflix, wereldwijd de koploper van de streaming tv, is voortaan beschikbaar in België en Luxemburg. Vanaf vandaag kunnen de Belgen en Luxemburgers zich op Netflix abonneren vanaf €7,99 per maand. Wat u moet weten, de omvang van de cataloog, de nieuwigheden: volg de gids!

post-image-3

De programma`s zullen voor de abonnees toegankelijk zijn op zowel tv als tablet, smartphone, gameconsole en computer, elk uur van de dag, overal. De cataloog bestaat uit Hollywood films, tv-series, documentaires, onafhankelijke films, stand-up en een selectie kinderprogramma`s en plaatselijke titels.

Wat Netflix tot een succes zal maken, is de omvang van zijn cataloog. Momenteel is dat echter wat teleurstellend. Ter herinnering: Netflix bevindt zich achteraan de keten voor de uitzending van films, omwille van de reglementering. Met als rechtstreeks gevolg dat alle films in de cataloog minstens 3 jaar achter de kiezen hebben. U moet dan ook niet de nieuwste films verwachten die u in de bioscoop gemist hebt.

De kracht van Netflix zijn de nog niet vertoonde reeksen. Op dat vlak stelt Netflix niet teleur. Zo biedt het (in tegenstelling tot Frankrijk) de volledige reeks House of Cards. U zal er ook de dramatische komedie Orange Is The New Black aantreffen, de horror reeks Hemlock Grove, de komische animatie Bojack Horseman, zonder Turbo F.A.S.T. te vergeten voor de jeugd.

De cataloog met originele programma`s zal binnenkort nieuwe titels bevatten waaronder de historische saga van de avonturen van Marco Polo, het sciencefiction drama Sense8 en de Marvel reeks met de superheld Daredevil.

Men vindt er ook hele seizoenen van Amerikaanse reeksen zoals Breaking Bad, Dexter, Pretty Little Liars, Sons of Anarchy en Suits, Advocaten op Maat. De dienst biedt tevens volledige seizoenen van Sherlock en Broadchurch, voor de aficionado`s van Britse series, en ook de reeks Orphan Black.

Op vlak van de reeksen is het aanbod dus indrukwekkend - het is de filmcataloog die wat teleurstelt en na verloop van tijd zou moeten evolueren en aangedikt worden. Het vast bedrag zonder verbintenis en met 2 clicks opzegbaar is een echte plus. Netflix wil de Belgen overtuigen en biedt een gratis maand aan om het uit te proberen. Vorm zelf uw eigen mening en laat ons weten wat u ervan denkt.

De klassieke operatoren in het nauw

Belgacom en Voo hopen de applicatie van de koning van de streaming in hun tv-platform te kunnen integreren. Zij wedden erop dat Netflix, net als in Frankrijk, zijn exclusiviteit aan een operator zal aanbieden, zo melden L`Echo, Le Soir en De Tijd vrijdag.

Belgacom en Voo baseren zich op scenario`s die men zag in Frankrijk of in Duitsland waar Netflix zich resp. met Bouygues Telecom en Deutsche Telekom verbonden heeft.

Technisch zal het voor elk van deze operatoren volstaan om de Netflix applicatie in hun decoder te verwerken om hem de sleutels tot de markt aan te bieden. "Deze toegang monetiseren zou in dat geval zelfs het potentiële verlies kunnen compenseren dat men zou lijden qua video on demand of de verschillende contentformules (zoals het BeTV aanbod van Voo, NVDR), zo menen de specialisten uit de sector.

Back to top button
Close
Close