Dubsmash, dé app van het moment - die al vlug op de zenuwen werkt

De nieuwe app die furore maakt is Dubsmash. Kies een cult figuur of een fragment van een van uw favoriete songs, en u kunt gaan playbacken. Leuk maar ook gauw enerverend wanneer al uw vrienden ermee beginnen.

Met Dubsmash kunt u dus doen wat u al de hele tijd doet wanneer u alleen thuis bent, maar u verspreidt dat dan wel publiek zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen "profiteren". Deze in Duitsland ontwikkelde app werd al miljoenen keren gedownload. U kunt het fenomeen niet dan ook niet meer negeren.  Bent u nog niet geconfronteerd met een dergelijk filmpje, dan bent u ofwel de grootste gelukzak ter wereld, ofwel hebt u geen smartphone of geen enkele actieve account op enig sociaal netwerk. In dat (erg onwaarschijnlijke) geval vindt u hier een fantastische demo.

Buiten het amusante/enerverende van het fenomeen moet het genie van de makers onderstreept worden, die duidelijk het belang begrepen hebben van de share-functie, die volledig, met een haast kinderlijke eenvoud, geïntegreerd werd. Een nieuwe golf van deze filmpjes valt te verwachten tegen de eindejaarsfeesten, vermits er verschillende kerstliederen beschikbaar zijn. Wees maar voorbereid, het Dubsmash fenomeen zou wel eens kunnen duren...

Back to top button
Close
Close