Facebook winstgevender dan verwacht

De winst die Facebook maakt, is groter dan de analisten verwachten hadden. De reden hiervoor is dat het reclameaanbod op de sociale netwerksite explosief gegroeid is. Dat kan worden besloten uit een rapport van de Wall Street Journal.

post-image-3

De inkomsten van Facebook groeien sneller dan verwacht en zullen nog dit jaar de kaap van de 2 miljard dollar overschrijden. 

Hoewel Facebook weinig over zijn inkomsten communiceert, is het wel zo dat het bedrijf zijn grootste inkomsten haalt uit reclame (85% van de totale inkomsten) en de intrest op de verkoop van virtuele goederen gebaseerd op “credits”-geld.

De advertentieinkomsten zijn de afgelopen kwartalen ge-explodeerd, stelt Efficient Frontier in een rapport vast. “Facebook leidt erg efficiënte digitale campagnes,” luidt het. “Vandaag de dag willen adverteerders gebruik maken van alle mogelijkheden die Facebook Marketplace biedt, om het contact te onderhouden met hun fans en om hun producten te promoten.” Dat heeft ertoe geleid dat de prijs per klik met 40% gestegen is tijdens het eerste kwartaal van het jaar (in vergelijking met de drie laatste maanden van 2010).

Om al deze redenen zal Facebook volgens het rapport van WST in 2011 meer dan 2 miljard omzet draaien (vóór intrest, taxen, afschrijvingen en amortisatie). Dat is meer dan de cijfers die al enkele maanden de ronde doen, toen Golden Sachs Group en de Russische investeerder Digital Sky Technologies in het bedrijf beslisten te investeren. 

Back to top button
Close
Close