Skype blijft een multiplatform

De CEO’s van Microsoft en Skype hebben hun intentie bevestigd dat ze « het beste van Microsoft en het beste van Skype » willen verenigen. Ze bevestigen op een gemeenschappelijke persconferentie op 10 mei ook hun engagement bij niet-Microsoft platformen. Deze conferentie volgde op de aankondiging dat Microsoft Skype zou overnemen.

post-image-3

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft aangekondigd dat Skype geoptimaliseerd zal worden voor de PC’s en mobiele toestellen die op Windows en op Xbox Kinect draaien.

Ballmer zegt dat hij Skype in het bedrijfsleven verder wil laten doordringen, alsook bij studenten, professoren en gezinnen. Ballmer wil het huidige cliënteel van 170 miljoen regelmatige gebruikers opkrikken naar enkele miljarden.

Tony Bates op zijn beurt, beschreef de technologie van Skype als een creator van “ongelooflijke momenten” tussen zijn gebruikers. Hoewel het gebruik van de basisfuncties van Skype gratis zijn (Skype naar Skype), wordt Skype gefinancierd door reclame. Ook “Skype Premium” abonnementen worden voorgesteld.

De advertenties die reeds aanwezig zijn, zullen verder evolueren in termen van plaatsing en inhoud: Bates legde de nadruk op een meer interactieve gebruikservaring. Andere nieuwigheden voor Skype worden verwacht op 24 mei, wanneer Microsoft een nieuwe update zal aanbieden voor zijn OS Windows Phone.

Relaxnews
Meer info op http://micro.lemondeinformatique.fr/ 

Back to top button
Close
Close