CNIL: naar een betere bescherming van kritieke data

De CNIL heeft een publieke bevraging gelanceerd om een document op te stellen dat een reeks aanbevelingen voor bedrijven bevat om de kritieke verwerkingen van persoonlijke gegevens te beveiligen.

post-image-3

Maandag 28 augustus heeft de Franse CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés) een publieke bevraging opgestart om een project uit te rollen om de kritieke verwerkingen van data te beveiligen. Volgens L'Usine Digitale gaat het bij die kritieke verwerkingen om informaticasystemen waarbij het risico bestaat voor een inbreuk op de persoonlijke gegevens. Dat is waarom daarbij hoge waakzaamheid vereist is.

Het doel van de toezichthoudende instantie is om in één enkel document aanbevelingen bijeen te brengen die de beveiliging van kritieke verwerkingen versterken. De term "gevoelige gegevens" omvat sectoren zoals energie, bankinstellingen en telecomoperatoren, enz. De lijst met aanbevelingen bevat een waaier procedures die geïmplementeerd moeten worden om de beveiliging van de gegevens te verzekeren. Alhoewel het project voorzien is voor 2024 adviseert CNIL de organisaties om geregeld hun kritieke verwerkingen te evalueren om de mogelijke impact beter te begrijpen.

 

Back to top button
Close
Close