Internet geschikt voor TV of niet?

Vincent Dureau is baas van Google’s afdeling die zich bezig houdt met TV. Dureau deed vorige week volgens diverse media een opgemerkte uitspraak op het Cable Europe Congress in Amsterdam, die als muziek in de oren van de aanwezige kabelaars klonk.

post-image-3

Volgens Dureau is het web namelijk niet gemaakt/geschikt voor distributie van TV en film op grote schaal. Dureau zei dat internet, zoals het vandaag is, de vereiste kwaliteit voor massaal TV- en filmgebruik niet kan garanderen. Hij ziet dan ook meer heil in een samenwerking met kabelaars en andere distributeurs en met de aanbieders van audiovisuele content om zich op zijn core business te focussen: niet die content zelf distribueren maar wel de consument er de weg naar tonen. Search dus.

De uitspraak van Dureau klonk de kabelaars als muziek in de oren omdat het bekend is dat Google zowat over de krachtigste infrastructuur en meeste rekenkracht beschikt die binnen één organisatie op deze aardbol aanwezig is.

Dureau beweerde dat Google nu al aanzienlijke inspanningen moet doen, gewoon om de data die nu al dagelijks heen en weer suizen, er door te pompen.

Maar volgens sommigen zijn de woorden van Dureau niet in een juist daglicht gesteld en bedoelde hij één en ander helemaal niet zo. Integendeel zelfs: er zou volgens GigaOM bij Google geen twijfel over bestaan dat internet wel geschikt is voor WebTV. Volg dat hele overhaal hier.

Tenzij Dureau natuurlijk zijn woorden enige politieke verbloeming meegaf in de context waarin hij ze uitsprak.
 
Back to top button
Close
Close