Salesforce.com geeft gratis toegang tot ontwikkelingsplatform

De uitgever van CRM-software Salesforce.com hoopt ontwikkelaars en uitgevers naar Force.com te lokken. Force.com is een ontwikkelingsplatform van online applicaties, nu met gratis toegang.

post-image-3

Gratis, dat is zeker. Maar het is ook gelimiteerd. Force.com Free Edition geeft de mogelijkheid één enkele applicatie te ontwikkelen, voor maximum 100 gebruikers. Het aanbod omvat een online vorming, voorbeelden van applicaties en een testomgeving. De betalende toegang begint vanaf 50 dollar per gebruiker per maand.

Naar eigen zeggen zouden er al 110.000 gepersonaliseerde applicaties ontwikkeld zijn op het platform Force.com. Een van de argumenten dat de uitgever aanhaalt om gebruik te maken van het platform is het feit dat het bedrijven de mogelijkheid geeft applicaties sneller te ontvangen dan traditionele tools. Salesforce.com haalt deze resultaten uit een onderzoek van Nucleus Research, dat op 17 projecten van Force.com werd uitgevoerd.

De ondervraagde ontwikkelaars konden hun applicaties 4,9x sneller afwerken dan in Java of .Net dankzij de mogelijkheid sneller gebruikersinterfaces te ontwerpen met voorbereide componenten en personaliseerbare workflows, legt Nucleus uit. De applicaties van Force.com zijn geïmplementeerd in de productieomgeving van Salesforce.com, waardoor ontwikkelaars zich niet meer moeten bezighouden met de keuze van gegevens en server van de applicatie en waardoor ze meer tijd kunnen spenderen aan het testen van de applicatie.

Maryse Gros

Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/.

Back to top button
Close
Close