RTL Belgium gaat deze herfst van start met een nieuwe CEO en nieuwe ambities

Deze herfst verwelkomt dit Belgisch medium Guillaume Collard als nieuwe CEO. Op deze nieuwe post wil de CEO reorganiseren en nieuwe afdelingen toevoegen. Een jaar dat in het teken zal staan van innovatie en de wil om plaatselijke content in de schijnwerpers te zetten.

post-image-3

Na Eleven Sports komt Guillaume Collard aan het hoofd van RTL Belgium waar hij een reorganisatie doorvoert. De CEO heeft het bedrijf in twee pijlers opgedeeld: content en media, met de bijzonderheid dat de afdeling content rechtstreeks onder leiding komt van Guillaume Collard. Er werd nog een nieuwe afdeling opgericht, die speciaal gewijd is aan de digitale versnelling, data en innovatie.

Het is de bedoeling dat dit Belgisch medium het eerste zal zijn om te innoveren op het gebied van technologische partnerschappen, exploitatie van sportieve rechten of van content.

Guillaume Collard maakt ook een erezaak van plaatselijke content. RTL Belgium is omringd door concurrentie van de andere media en streamingplatformen, en daarom wil de CEO inzetten op sterke en plaatselijke content om het verschil te maken. Nieuwe documentaires, docudrama’s en fictie worden voor dit  jaar verwacht.

Dit seizoen zal dus boordevol nieuwigheden zitten voor dit Belgische medium dat zegt bereid te zijn om te investeren.

Back to top button
Close
Close