Vaarwel Skyblog!

Met weemoed nemen wij afscheid van een van de meest iconische blogsites. De site bestond 20 jaar maar nu moeten de jongeren van deze generatie vaarwel zeggen aan het Franse platform.

post-image-3

Skyrock, een van de makers van de Franse blogsite Skyblog, heeft aangekondigd dat het zijn uitwisselingsnetwerk stopzet. Volgens de site Numerama was het noodzakelijk om de site te sluiten uit bezorgdheid over het naleven van de wetgeving op de persoonsgegevens.

Maar wat is Skyblog?
Op dit platform, opgericht in 2002, konden internauten hun eigen blog aanmaken en er diverse content posten, zoals foto’s of berichten. Skyblog was de 17e meest bezochte site ter wereld in 2007. Het telde meer dan 19 miljoen blogs en 640 miljoen artikels volgens Numerama. Alhoewel de site snel aan populariteit moest inboeten met de komst van andere sociale netwerken, is het succes ervan daarom niet minder belangrijk.

Een monument
Toch zal dit huzarenstuk niet volledig van het web verdwijnen. De site had immers een hele generatie beïnvloed, en voor het Franse Institut National de l’Audiovisuel (INA) was het ondenkbaar om dit monument te laten verdwijnen. Daarom heeft het besloten om de skyblogs te archiveren, en zo het platform te bewaren dat in Frankrijk een pionier was voor de uitwisseling van ideeën op het internet.
 

Back to top button
Close
Close