Klacht krantenuitgevers tegen Google afgewezen in Duitsland

De Duitse mededingingsautoriteit heeft Google een overwinning bezorgd door te weigeren een klacht te onderzoeken die tegen de Amerikaanse internetdiensten gigant ingediend was door een groep kantenuitgevers, die Google verweten vrije toegang te geven tot hun content.

post-image-3

De klagende partijen, die zich gegroepeerd hadden in de organisatie VG Media en waartoe Axel Springer en Burda behoorden, eisten van Google een vergoeding omdat het hun online krantenartikelen ter beschikking zou stellen van het publiek.

"Een afdoend vermoeden is altijd vereist vooraleer een procedure voor misbruik in te leiden. De klacht van VG Media toont dit niet aan", zo verklaarde Andreas Mundt, voorzitter van het Federaal Bureau voor kartelvorming in een persbericht.

Een Duitse wet die iets meer dan een jaar in werking getreden is, stelt de uitgevers in staat om de zoekmachines te verbieden om meer dan korte fragmenten van hun artikels te gebruiken.

Het Bundeskartellamt meende echter dat de draagwijdte van de tekst nog niet duidelijk genoeg was.

Hij voegde eraan toe dat hij de gedragingen van Google in het oog zou houden, en dat hij indien nodig antitrust procedures zou opstarten.


(via Reuters)

Back to top button
Close
Close