Twitter verplicht Twitpic om zijn activiteiten te staken

Twitpic, een dienst voor het delen van foto`s op Twitter, opgericht in 2008, liet donderdag weten dat hij onder druk van de microbloggingsite zou sluiten. Deze stelt sinds kort een identieke functie voor.

post-image-3
Het geschil gaat over de wil van Twitpic om erkend te worden als merk, wat Twitter lijkt te beschouwen als een schending van zijn eigen merk.
Noah Everett, de oprichter van de service voor het delen van foto`s, heeft donderdag in een blog verklaard dat Twitter zijn bedrijf onlangs had gecontacteerd met de eis om zijn vraag te laten vallen. Als Twitpic dit niet deed, zou zijn dienst, aldus Everett, de toegang tot de API`s (programmeerinterfaces) van Twitter verliezen.
Dankzij de API`s kunnen programmeurs nagaan of hun software correct werkt in een bepaalde omgeving.
"Jammer genoeg hebben we de middelen niet om te strijden tegen een groep die zo groot is als Twitter om ons merk te verdedigen - ons merk waarvan we absoluut geloven dat het ons rechtmatig toekomt. Bijgevolg hebben we gesloten om Twitpic te sluiten," schrijft Noah Everett.
Twitter, dat 27 miljoen maandelijkse gebruikers telt, verklaart "triest" te zijn omdat Twitpic zijn dienst sluit.
"We moedigen ontwikkelaars aan om verder te bouwen rond Twitter, zoals Twitpic dat jarenlang heeft gedaan, en we willen dat het duidelijk is dat ze de naam Twitpic kunnen blijven gebruiken. Uiteraard moeten we ons eigen merk ook verdedigen, ook de namen die aan ons merk zijn gekoppeld," voegde Twitter toe.
Het is niet de eerste keer dat Twitter een geschil heeft met de diensten of toepassingen van derden die zijn netwerk gebruiken. In 2011 blokkeerde Twitter tijdelijk UberTwitter, een mobiele app die het gebruik van Twitter vergemakkelijkte. De microbloggingsite vond toen dat UberTwitter zijn merk en zijn algemene verbruiksvoorwaarden schond.
 
(met Reuters)
   
   
Back to top button
Close
Close