#D1st wordt de officiële hashtag van Digital First!

Invisible Puppy lanceerde een aantal dagen geleden een crowdfunding initiatief voor het vinden van een nieuwe hashtag voor de beurs Digital First. Hierbij de voorstellen, de indieners en de evaluatie. En de winnaar is…

post-image-3
De evaluatie criteria
De winnende #hashtag moest aan volgende idealen voldoen:
  • sprekend zijn voor het Digital First initiatief: hier werden het onderwerp en locatie geëvalueerd
  • uniek zijn en niet door anderen gebruikt worden: score op basis van Twitter search en trend grafieken van https://www.hashtags.org
  • werken voor de verschillende landstalen. (Engels werd als neutraal geëvalueerd.)
  • kort en bondig zijn zodat er ook plaats is voor een boodschap in de tweets: we hanteerden een negatieve score, dus hoe korter hoe beter.
  • en tenslotte, moet voldoende weerklank in de community op basis van het aantal likes, retweets en positieve quotes.
De score
Om de keuze te objectiveren werden de parameters ingeschat met een score van 1 tot 5 en vergeleken. Elke parameter weegt even zwaar door. Op de sociale factor “weerklank”heeft iedereen 3 gescoord door het te lage aantal stemmen voor elk van de voorstellen.
De winnaar
Proficiat Wendy Michiels @SalduzAdvocaten! Het Digimedia team sluit zich na intern overleg aan bij de conclusie en evaluatie van Invisible Puppy!
Jouw winnende voorstel maakte het verschil door focus en eenvoud. Kudos! Jij hebt recht op een VIP Toegang tot de beurs Digital First op 16 oktober. Er wacht eveneens een fijne attentie op de standplaats van Invisible Puppy  en de wetenschap dat jouw voorstel vereeuwigd wordt als officiële nieuwe hashtag: #D1st!
Eervolle vermeldingen
Dankuwel ook @AlainBeerens, @TimmyDeCraene, Duo nv ‏@duoweb, & @chrisnarinx voor jullie bijdragen. Ook jullie wacht een leuke verrassing aan de stand van Invisible Puppy op 16 oktober bij een glas bubbels!

 

Back to top button
Close
Close