Een nieuwe start voor Co.Station

Met veel pracht en praal van start gegaan, om dan bruusk te stoppen tegen een achtergrond van financieel schandaal, en vandaag de wederopstanding: de  Brusselse structuur Co.Station zal in zijn eerste boekjaar heel wat beleefd hebben!

post-image-3

Geen enkele van de spelers van de oude versie zal nog aanwezig zijn in de nieuwe versie van deze incubator/accelerator. Noch Edouard Cambier, noch Thierry de Molinari, waarrond de opschudding bij het neerleggen van de boeken draaide, zullen terug te zien zijn in het nieuwe schema.

Dat zal over enkele dagen aangekondigd worden,  en het is SocialCom dat de structuur zal overnemen bijgestaan door drie partners, waaronder de BNP bank die de structuur financieel ondersteunt. De huur die te hoog lag zal naar beneden bijgesteld moeten worden en bovenal zal de oppervlakte vergroot worden met 600 m² extra. Het is de bedoeling om de vaste inkomsten te verlagen en het incubator gedeelte van de plek wat te polijsten. Aan het roer Baudouin de Troostembergh, de serial ondernemer die ook al aan het hoofd staat van o.a. SocialCom en ScreeningMedia.

SocialCom, nu reeds huurder bij Co.Station, kent de karakteristieken van de plek goed. Het is een bedrijf in volle expansie, dat het boekjaar 2014 zou moeten afsluiten met een omzetcijfer van 1,4 miljoen euro, en dat momenteel bezig is met een fondsenwerving ten bedrage van 300.000 €.

Back to top button
Close
Close