Instagram heeft 300 miljoen gebruikers, Facebook wrijft in zijn handen

Instagram, de dienst voor het delen van foto`s die door Facebook gekocht werd, meldt dat het de kaap van de 300 miljoen gebruikers gerond heeft, en er worden elke dag meer dan 70 miljoen foto`s en video`s gedeeld.

post-image-3

Instagram, een dienst die vier jaar geleden opgericht werd en in april 2012 gekocht werd door Facebook, had in maart al de kaap van 200 miljoen gebruikers gerond.

Ter vergelijking: Twitter had naar eigen zeggen 284 miljoen actieve gebruikers in oktober 2014.

Instagram, dat altijd erg voorzichtig is om nieuwigheden in te voeren, kondigt toch de komst aan van een lang verwachte functie die vooral de sterren en de accounts met de meeste volgelingen zal interesseren. De gebruikers zullen voortaan een badge "verified" kunnen zien bij bekende personen, atleten en commerciële merken, nu de dienst beslist heeft om zijn controle te verhogen en frauduleuze accounts af te sluiten.

Het is slechts de derde grote wijziging bij deze toepassing in twee jaar tijd. De vorige waren de toevoeging van een interne boodschappendienst, die vandaag meer dan 45 miljoen gebruikers telt, en het inlassen van Hyperlapse, een applicatie waarmee men time lapse video`s kan maken. Deze strategie van voorzichtigheid en stabiliteit lijkt vruchten af te werpen, want Instagram wordt steeds belangrijker, en daarover zal u Facebook niet horen klagen...

Back to top button
Close
Close