TikTok breidt zijn beloningsprogramma uit voor het gebruik van video-effecten

TikTok kondigt  aan dat het zijn programma voor het genereren van inkomsten, Effect Creator Rewards, naar nieuwe regio`s uitbreidt, waarbij de betalingsdrempel ook verlaagd wordt. Voortaan is het beloningsprogramma gebaseerd op gebruikte filters / effecten in de openbare video`s.

post-image-3

Het programma wordt uitgebreid naar 33 nieuwe bijkomende regio`s, zoals Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Argentinië, Oostenrijk, Bahrein, België, Belarus, Chili, Colombia, en vele andere. Hiermee zal Effect Creator Rewards beschikbaar zijn in totaal 53 landen wereldwijd.

De vereisten van het systeem werd verlaagd. Tot nu moesten creators een effect gebruiken in 200.000 gekwalificeerde video`s in een tijdspanne van 90 dagen. Voortaan is het aantal gekwalificeerde video`s met de helft verlaagd. Het criterium om in aanmerking te komen is van 500.000 video`s bij de initiële lancering van het systeem gedaald naar 100.000 video`s nu.

Wat de betaalwijze betreft, moet men eerst nagaan of de video wel degelijk publiek is, en niet op privé staat. TikTok erkent en begrijpt dat het gebruik van effecten bij gekwalificeerde video`s mogelijk kan dalen als gevolg van deze veranderingen. Daarom past het platform zich aan en gaat het van een forfaitair vergoedingsmodel naar een RPM-model (Revenue per mille).

Volgens TechCrunch zullen de creators een vergoeding ontvangen in functie van het totaal aantal gekwalificeerde video`s waarin hun effecten gebruikt worden. Als de creator 100.000 publicaties van unieke publieke video`s bereikt, dan zal hij een vergoeding ontvangen voor elke bijkomende video gedurende een periode van 90 dagen.

TikTok verklaart dat sommige creators sinds de lancering van het programma al tot 14.000 dollars per effect en tot 50.000 dollars per maand bereiken. Het originele fonds voor TikTok-creators, dat een waarde had van 1 miljard dollar, werd vervangen en zal in de volgende weken uit zijn bètafase komen.

Back to top button
Close
Close