Het gebruik van de sociale netwerken in België in kaart gebracht

Digimedia.be

se connecter
Inside Digimedia community
Geniet van Inside Digimedia waar en wanneer u wilt. Abonnement op de gedrukte versie, abonnement op de website en de tablet applicatie.

In België heeft een gebruiker gemiddeld 162 vrienden op Facebook, en 85 contacten op LinkedIn, terwijl het Europees gemiddelde 133 vrienden en 57 professionele contactpersonen is. Op Twitter is het gemiddelde, zowel in België als in Europa, 59 contacten.

Het onderzoek bevestigt ook dat de sociale netwerken alomtegenwoordig zijn in het leven van de internauten. 98% van de Belgische internetgebruikers kan een van de sites Twitter, Facebook, LinkedIn, Netlog opnoemen, en 64% van de ondervraagde Belgen is lid van minstens één sociaal netwerk. Gemiddeld is de Belg lid van 1,6 sociale netwerksites, terwijl het Europees gemiddelde 1,9 is.

Van alle sociale netwerken is Facebook het best bekend (97% van de internauten kent het). Het wordt gevolgd door Twitter (80%), Netlog (73%). Wat het aantal leden betreft, blijft Facebook de nummer één met 59% van de internauten die er aanwezig zijn. LinkedIn en Netlog volgen met 12% van de internauten.

Looking for a Digital agency?
Our partner Sortlist helps you find the ideal one!

Find my agency