' Het gebruik van de sociale netwerken in België in kaart gebracht
Connect with us

Het gebruik van de sociale netwerken in België in kaart gebracht

woman-sunglasses

Social Media

Het gebruik van de sociale netwerken in België in kaart gebracht

Het gebruik van de sociale netwerken in België in kaart gebracht

Volgens een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door IAB en InSites Consulting bij 9000 internauten (waarvan 1280 Belgen), hebben de Belgen meer virtuele vrienden op de sociale netwerken dan het Europese gemiddelde.

In België heeft een gebruiker gemiddeld 162 vrienden op Facebook, en 85 contacten op LinkedIn, terwijl het Europees gemiddelde 133 vrienden en 57 professionele contactpersonen is. Op Twitter is het gemiddelde, zowel in België als in Europa, 59 contacten.

Het onderzoek bevestigt ook dat de sociale netwerken alomtegenwoordig zijn in het leven van de internauten. 98% van de Belgische internetgebruikers kan een van de sites Twitter, Facebook, LinkedIn, Netlog opnoemen, en 64% van de ondervraagde Belgen is lid van minstens één sociaal netwerk. Gemiddeld is de Belg lid van 1,6 sociale netwerksites, terwijl het Europees gemiddelde 1,9 is.

Van alle sociale netwerken is Facebook het best bekend (97% van de internauten kent het). Het wordt gevolgd door Twitter (80%), Netlog (73%). Wat het aantal leden betreft, blijft Facebook de nummer één met 59% van de internauten die er aanwezig zijn. LinkedIn en Netlog volgen met 12% van de internauten.

Click to comment

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top