VOO start met mobiele tv

De telecomoperator maakt van de zomerse rust gebruik om zijn eerste stappen te zetten in de wereld van de mobiele tv. Lees: een dienst die bedoeld is om uitzendingen en films op aanvraag (VOD) te bekijken op tablet, smartphone en pc. Een gebruiksaanwijzing…

post-image-3

Het is in volstrekte discretie (de dienst is nog in valideringsfase) dat VOO sinds enkele dagen aan zijn abonnees met een TV/Internet Pack de gans nieuwe mobiele digitale tv aanbiedt onder de naam "VOOmotion". Deze nieuwe dienst, waarmee men gratis tv kan kijken op pc, tablet en smartphone, bevat tevens een verleidelijk VOD aanbod (video on demand), zelfs al blijft het beperkt tot het "thuis" mobiel kijken, vermits er een Wi-Fi verbinding nodig is.

Zo kan men met het tv-aanbod 24 digitale kanalen rechtstreeks op zijn pc/notebook (Windows/Mac) bekijken, smartphone of tablet (iOS en Android), na zich te aan te melden op de nieuwe site VOOmotion.be.

In de praktijk kan de nieuwe dienst geraadpleegd worden op maximaal drie ingelogde toestellen tegelijk (de meeste browsers worden ondersteund, van Chrome en Firefox, tot Internet Explorer en Safari).

VOO heeft er ook voor gekozen om zijn dienst (althans voorlopig) niet via een mobiele app aan te bieden, en dus de voorkeur te geven aan de web interface. Men moet er wel rekening mee houden dat streaming video ook downloadvolume verbruikt (ongeveer 1 GB per uur). Opgelet dus dat u het internet forfait niet overschrijdt!

De officiële commerciële lancering is voorzien voor het najaar, en zou omringd worden met veel communicatie.

De komst van VOOmotion bevestigt in feite dat de fusie van de verschillende schermen in België in gang gezet is...

Back to top button
Close
Close