Newpharma.be: groei van 70% in 2012

De belangrijkste online apotheek in België blaast vier kaarsjes uit. De site, die 30.000 producten biedt aan 200.000 klanten, registreert een stijging van het omzetcijfer met 70%. Wat dus drie keer meer is dan de groei van de Belgische e-commerce, die op 22% geschat wordt (bij een totaal van 1,19 miljard euro).

post-image-3

De site Newpharma.be is een "success story" in een land dat nochtans het Europees record heeft van aantal apotheken per inwoner. De online apotheek vertegenwoordigt momenteel 17% van de Belgische markt van apotheken open voor het publiek wat OTC geneesmiddelen en in de apotheek verkochte drogisterijartikelen betreft (parapharmacie).

Na 4 jaar te bestaan telt het bedrijf uit Luik 16.000 bestellingen en realiseert het een maandelijks omzetcijfer dat even groot is als van 39 apotheken, wat voorschriftvrije geneesmiddelen (pijnstillers, keelpastilles, hoestsiropen, enz.) en parapharmacie (cosmetica, zonnecrèmes, enz.) betreft.

Het bedrijf zet trouwens elk jaar een belangrijke groei neer, die in 2012 maar liefst 70% bedroeg.

70% van de bezoekers op de site is een vrouw, en de helft van de internauten is ouder dan 45 jaar.

De site realiseert bovendien bijna 50% van zijn omzet in het buitenland, waarvan ongeveer 12% in Nederland, en 32% in Frankrijk. Voor het einde van dit jaar zal Newpharma zijn 200.000e patiënt bedienen.

Back to top button
Close
Close