56 miljard apps in 2013!

De voorspellingen van de analisten zijn formeel: smartphonegebruikers zouden in 2013 zo’n 56 miljard apps downloaden (alle platformen samen). De bezitters van de verschillende soorten tabletten zouden samen ongeveer 14 miljard apps halen. Focus op de cijfers.

post-image-3
Een studie van ABI Research geeft aan dat de gebruikers van smartphones zo’n 56 miljard apps zullen downloaden in 2013 (alle platformen samen), terwijl tablets zich tevreden zullen stellen met 14 miljard apps. Deze trend wordt gedeeld door Gartner, die voorziet dat de markt van mobiele software de kaap van 25 miljard dollar inkomsten zal ronden in 2013.
Op het terrein zal Android voortaan koploper zijn op de markt met 58% van het totale volume van de mobiele apps die wereldwijd worden gedownload. Hierna volgen iOS (33%), Windows Phone (4%) en BlackBerry (3%) wiens nieuwe smartphone Z10 (uitgerust met OS 10 en een aanraakscherm) snel klanten zou kunnen winnen. In de tabletmarkt neemt iOS nog altijd 75% van de downloads voor zijn rekening, ver voor Android (17%) en Amazon (4%).
Back to top button
Close
Close