Google Nieuws in een nieuw kleedje

Google heeft nieuwe functies aangekondigd voor zijn "Google Nieuws" dienst in België: nieuwsredacties zullen meer opties hebben om hun artikels in de schijnwerper te zetten. De internauten van hun kant hebben voortaan meer tools om hun pagina te personaliseren. De Belgische uitgevers zijn over het algemeen tevreden.

post-image-3

De nieuwe versie van Google Nieuws biedt voortaan de optie "Keuzes van de redacteurs". Daarmee kunnen nieuwsmedia specifieke content naar voor schuiven op de site,  buiten het voornaamste nieuws van de dag om.

Voor deze nieuwe rubriek op de homepagina van Google Nieuws kunnen redacteurs hun artikels met achtergrondinformatie, hun onderzoeksdossiers, fotogalerijen, interactieve kaarten of grafieken selecteren en in de kijker zetten, om de belangstelling van de online lezers te wekken en beter met hen te communiceren.

Bovendien  worden er aan de gebruikers nieuwe tools geboden waarmee zij hun nieuwspagina nog beter kunnen personaliseren.

De eerste reacties uit de krantenwereld lijken unaniem positief. Volgens Quetin Gemoets van de groep Vers l`Avenir gaat het niet meer of minder dan om "een mooie kans om de nadruk te leggen op onze specifieke content, onze DNA (kwalitatief nieuws uit uw buurt) waarmee wij het verschil kunnen maken".
Wim Staelens van zijn kant, Business Development Digital & Mobile Media bij Concentra, zegt dat "de nieuwe rubriek van Google de mogelijkheid geeft om zich te onderscheiden met zijn unieke redactionele content en een regionale benadering. Wij zijn opgetogen over onze samenwerking met Google, en wachten vol ongeduld de eerste resultaten af".

Eddy Eerdekens, hoofdredacteur bij Knack, stelt vast dat "duizenden internauten naar Knack.be geleid worden dankzij Google Nieuws".

De dienst staat open voor allerlei uitgevers; zij kunnen zich aanmelden op http://news.google.be

Back to top button
Close
Close