De domeinnamen krijgen een facelift

Accenten, een waaier aan DNS extensies, het Cyrillisch en Chinees die naast het Engels komen… de domeinnamen staan nu echt open voor de hele wereld!

post-image-3

In België is het de site dns.be die het mogelijk maakt om een domeinnaam te registreren. Men moet eerst naar de site dns.be surfen om na te gaan of de gewenste naam nog beschikbaar is. En vervolgens, op dezelfde site, een "agent" kiezen die bevoegd is om deze naam te reserveren in naam van de mandataris. De site dns.be bevat een lijst met ongeveer 250 erkende bedrijven.
De Belg heeft blijkbaar een zwak voor domeinnamen met accent, vermits er, meteen al op de eerste dag van de lancering van de operatie verleden week, 3.000 nieuwe domeinnamen met accent geregistreerd werden in een half uur tijd! Tot de generische namen die onmiddellijk een afnemer gevonden hebben behoren café.be, météo.be, hôtels.be, bébé.be, crédit.be, cinéma.be en château.be
De prijs van een domeinnaam varieert naargelang het belang hij heeft voor een economische activiteit. Hij draait gewoonlijk rond de 5 euro. Maar er bestaan ook nog tussenpersonen die duizenden namen kopen om die dan te proberen door te verkopen aan een hogere prijs.
Toch nog even dit. U moet weten dat geen enkele naam verboden is. Zoals onze collega Jean-Claude Verset opmerkt, mogen de sites fascisme.be of nazisme.be verkocht worden. Het is enkel de inhoud van de site die als illegaal beschouwd kan worden.

Back to top button
Close
Close