Cegeka rondt de kaap van 200 miljoen euro!

Ondanks de economische crisis, zet de groep Cegeka zijn groei verder en tekent een omzet op van 214 miljoen euro. Dit resultaat werd gedeeltelijk bereikt in België, maar internationaal gestimuleerd.

post-image-3
Het boekjaar 2012 zal in de boekhoudannalen van de groep Cegeka bekend blijven. Met recht en reden: de omzet van het ICT-bedrijf maakte een groeisprong van 8% om 214,35 miljoen euro te bereiken. Iets meer dan de helft van deze groei wordt als autonoom gekwalificeerd en gebeurde op de Belgische en internationale markt. De rest vloeit voort uit de overnames van de Brusselse groep Amster, het Mechelse bedrijf DigiPoint en het Luxemburgse bedrijf Multidata. De Franstalige unit van Cegeka, de groep NSI, heeft trouwens ook een mooie prestatie neergezet met een omzetverhoging van 35%.
De exploitatiewinst van de groep Cegeka stijgt naar 13,73 miljoen euro, tegenover 13,10 miljoen euro in 2011.
Ter herinnering, ook het aantal personeelsleden van Cegeka steeg gevoelig in 2012, van 1.700 personen tot iets meer dan 2.100.
Het bedrijf rondt voor de eerste maal de kaap van 200 miljoen euro omzet, ondanks de crisis en de verhoging van de salariskosten (automatische loonindex).
André Knaepen, CEO van Cegeka, verwacht dat "het bedrijf zijn groei zal voortzetten in 2013 dankzij zijn afdeling gezondheidszorgen en zijn ambities om te groeien in Europa, met focus op de oostelijke landen.”
Back to top button
Close
Close