NMBS opent de deur naar mobiele betalingen

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen biedt de passagiers voortaan de mogelijkheid hun treinticket te betalen via de iPhone. Een betaalwijze die gebaseerd is op het mobiele betaalplatform In-App van Ogone. Een woordje uitleg.

post-image-3

De NMBS zet zijn e-commerce strategie verder, en zet nu ook koers naar mobiele betalingen. Bewijs daarvan is de nieuwe mobiele app van de Belgische spoorwegen, waarmee de passagiers hun treinticket onderweg kunnen betalen met de iPhone, dankzij de In-App betaaloplossing van Ogone. Deze software staat bekend voor zijn veiligheid en laat zich gemakkelijk integreren in elke native mobiele toepassing.
Ter herinnering, de NMBS bood al een mobiele app aan, die al meer dan 685.000 keer gedownload werd, en waarmee men in real time treininformatie kan vinden, gebaseerd op geolocalisering via GPS. Voortaan zal de tool ook toelaten om tickets rechtstreeks in de reisplanner van de NMBS te kopen, zonder de pagina te moeten verlaten waarop men is. De betalingen geschieden via VISA of MasterCard.
De procedure werd bovendien zo bedacht dat de tickets snel en gemakkelijk gekocht kunnen worden, want de transactie kan geschieden zonder Digipass. Net zoals op de mobiele website, krijgt de gebruiker na betaling een sms die dienst doet als vervoersbewijs.
Ogone meldt ons trouwens dat de mobiele betaalfunctie binnenkort ook geïntegreerd zal worden in de Android versie van de app.
Het spreekt vanzelf dat dit omvangrijke e-commerce project zal helpen om het gebruik van mobiel betalen in België te promoten.
De NMBS-tickets zijn verkrijgbaar op de mobiele site m.nmbs.be

Back to top button
Close
Close