Djump, de dynamische carpoolingapp

Alles begint met een eenvoudig idee, in dit geval een app om carpooling te organiseren voor het woon-werkverkeer op basis van internet en mobiele toestellen. Het Djump-webplatform (www.djump.net) werd afgelopen januari gelanceerd nadat het in april 2012 € 500.000 had opgehaald.

post-image-3
Ondertussen heeft het een dertigtal klanten verdeeld over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om Djump te gebruiken, moet men zich aanmelden bij de mobiele app via een Facebook-account. Vervolgens wordt via geolocatie bepaald waar men zich bevindt en kan men bij een `friendly driver` (chauffeur) die beschikbaar is in de buurt van de iPhone of Android djumper app een `pick up` aanvragen. De meldingen, aankomsttermijnen en de evaluaties van de chauffeurs worden verzonden via de website. De betaling gebeurt uitsluitend via de mobiele applicatie. De onderneming Djump ontvangt een commissie op de transactie. 
Volgens de laatste gegevens werd het carpoolingplatform al 3.500 keer gedownload in Brussel, met 50 drivers en een frequentie van 20 tot 30 trajecten per avond. De dienst is voorlopig enkel beschikbaar op vrijdag en zaterdag van 19 uur tot 2 uur `s morgens maar dat uurrooster zal binnenkort worden uitgebreid.
Back to top button
Close
Close