Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Leer uw kinderen om hun handen te wassen met deze app

Leer uw kinderen om hun handen te wassen met deze app

Deze nieuwe app voor tablets “Ella’s handen wassen avontuur” wil ouders en kleuterschoolpersoneel helpen om de kinderen te leren hoe, wanneer en waarom ze hun handen moeten wassen.

De app voor tablets is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play. Het is een interactieve mengeling van spel en pedagogie om kinderen van 2 tot 6 jaar te leren hoe, wanneer en waarom je je handen moet wassen. Het gebruik is intuïtief en de app heeft geen geschreven tekst, zodat jonge kinderen de app makkelijk kunnen gebruiken.   
Als u de app “Ella’s handen wassen avontuur” opent, komt u op een menu waarin u kunt kiezen uit twee soorten kleuterschoolomgevingen van Ella: de speelplaats en de keuken. U kunt deze plekken dan gaan verkennen door te klikken op de verschillende objecten en de personages. De personages maken zich vuil en moeten dus hun handen wassen. Om dit te doen, hebben ze de hulp van de speler nodig. Wie zijn handen goed wast, krijgt een beloning.
De kinderen kunnen de "hygiënische app" alleen gebruiken of samen met het onderwijzend personeel of met andere kinderen. Er werd veel rekening gehouden met de commentaren van kinderen tijdens de ontwikkeling van de app, die werd gecontroleerd door het Instituut voor de Beheersing van Besmettelijke ziekten (SMI), in Västra Götaland, Zweden.
Het is geweten dat je door “gewoon even de handen te wassen” op een efficiënte manier infecties voorkomt, zeker bij de nieuwsgierige kleintjes van de kleuterschool eten, modder en nog heel wat meer zaken onderzoeken met hun handjes. Deze app is dus echt van openbaar nut…
Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top