België valt voor mobiel internet

Het gebruik van mobiel internet in ons land groeit snel. De cijfers zeggen genoeg: 16% van de online opzoekingen gebeurt voortaan via een smartphone of tablet, zo blijkt uit een studie die het Gentse digitale bureau ‘Wijs’ uitvoerde. Dit is een verdubbeling op een jaar tijd!

post-image-3
Het Gentse digitale bureau Wijs publiceert een studie over mobiel internet  die de bezoekers onderzocht van 76 Belgische sites, samen goed voor zo’n 130 miljoen bezoeken (of 4 miljoen bezoekers iedere maand).  
Door de resultaten van deze studie te vergelijken met die van vergelijkbare studies uit 2011 en 2012, valt onmiddellijk op dat het gebruik van mobiel internet eenvoudigweg is verdubbeld op één jaar tijd! Zo gebeurt 16% van de internetbezoeken voortaan met een mobiel toestel, of het nu een smartphone is of een tablet.  
Deze langverwachte doorbraak is - en dat verbaast ons niet - te verklaren door het commercieel succes van mobiele toestellen van allerlei merken in België. Het bureau GFK Retail hield hier onlangs een enquête over; hieruit bleek dat er tijdens het eerste trimester van 2013 maar liefst 720.000 tablets werden verkocht in België, twee keer meer dan tijdens dezelfde periode in 2012. Vandaag heeft één Belgische familie op drie voortaan een tablet-achtige in huis.  
Maar er is nog een andere verklaring voor deze voorliefde van de Belgen voor mobiele internetopzoekingen: de tarieven van de data-abonnementen zijn tegenwoordig een heel stuk betaalbaarder en worden voortaan aangeboden in de vorm van een forfait.
Back to top button
Close
Close