De bitcoin barst uit zijn voegen en rondt de kaap van 1000 $!

De bitcoin heeft de symbolische kaap van 1.000 dollar gerond – een vervijfvoudiging op één maand tijd. Dit virtuele geld werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto, een mysterieuze informaticus of groep van informatici, in 2009, en bereikte woensdag een piek van 1.073 dollar.

post-image-3
De Bitcoin, die uiteraard door geen enkele centrale bank werd gecreëerd, is het gevolg van een cryptografische procedure, “mining” genoemd. Meer en meer Chinezen zijn dol op dit virtueel elektronisch geld, wat de stijging verklaart.
 
De bitcoin, die in het begin alleen werd gebruikt door geeks en de informele economie, is vandaag  aan het democratiseren. Het geld bestaat alleen in virtuele versie, er zijn dus geen biljetten of muntjes, en het wordt niet uitgegeven door een centrale bank of een financiële instelling; het is ook geen munteenheid van een soevereine staat.
Volgens bepaalde specialisten is de opmars van dit hoe langer hoe minder virtuele elektronische geld – in Canada staat er tegenwoordig een geldautomaat met bitcoins – niet te stuiten: volgend jaar zou de koers van de bitcoin 10.000 dollar kunnen bedragen.   
Back to top button
Close
Close