Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Opnieuw een juridische overwinning van Apple op Samsung

Opnieuw een juridische overwinning van Apple op Samsung

Samsung Electronics is er niet in geslaagd om de verkoop van bepaalde Apple-producten te laten verbieden. Het gaat om bepaalde versies van de iPhone en van de iPad, nadat een rechtbank in Zuid-Korea een klacht heeft verworpen die stelde dat het Amerikaans bedrijf drie octrooien van de Zuid-Koreaanse groep had geschonden.

Deze gerechtelijke actie is een zoveelste episode in de wereldwijde juridische strijd tussen deze twee electronicagiganten, die zo ongeveer over een duopolie beschikken op de smartphonemarkt.  
Apple was in 2011 begonnen met de vijandelijkheden en beschuldigde Samsung ervan om het design en de touchfuncties van zijn iPhone’s en iPad’s te hebben gekopieerd.
De rechter van een rechtbank in Seoul verklaarde dat de producten van Apple, zoals de  iPhone 4S, de iPhone 5 en de iPad2, de octrooien die zijn neergelegd door Samsung niet schenden. Het gaat om de manier waarop korte berichten worden getoond of de manier waarop berichten worden gegroepeerd.  
De rechtbank heeft zich uitgesproken tegen het verbod op deze producten en heeft ook de vraag om schadevergoeding van Samsung voor een bedrag van 100 miljoen won (69.046 euro) verworpen.  
Samsung van zijn kant heeft verklaard dat hij de uitspraak in detail zou bekijken alvorens al dan niet in beroep te gaan.
Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top