Het is officieel: Radionomy neemt  Winamp over

Het Brussels bedrijf, met vestiging in Anderlecht, heeft bevestigd dat ze de bekende muziekspeler Winamp hebben overgenomen van de Amerikaanse gigant AOL, net als het radioplatform Shoutcast. De transactie omvat een participatie van AOL in het kapitaal van Radionomy

post-image-3
Volgens TechCrunch, zou het bedrag van de transactie zich situeren tussen 5 en 10 miljoen dollar en AOL zou een aandeel van 12% hebben verkregen in het kapitaal van Radionomy. De investering van AOL zou puur financieel en niet strategisch zijn, zo meldt TechCrunch nog. Ter herinnering: AOL had destijds 80 miljoen dollar betaald.  
 
De muziekspeler Winamp zou dus een tweede leven moeten kennen. “We willen de lezer alomtegenwoordig maken en nieuwe functionaliteiten ontwikkelen speciaal voor desktop, mobiel, autosystemen, connected deviced en alle andere platformen,” zegt Alexandre Saboundjian, CEO van Radionomy.
 
Wat Shoutcast betreft: Radionomy zou van plan zijn dit te integreren bij zijn eigen diensten en zo een aanbod van meer dan 60.000 online radio’s aan te bieden.
Back to top button
Close
Close