Wordt Popcorn Time, een gratis Netflix, een heuse nachtmerrie voor de bioscoop?

Deze app, verkrijgbaar voor PC en Mac, maakt sinds enkele dagen furore.  Hij biedt namelijk een indrukwekkende cataloog films aan, via torrent te downloaden, en de super simpele interface maakt er meteen een van de nieuwe vijanden van de filmindustrie van.

post-image-3

Het voornaamste pluspunt van de dienst is natuurlijk zijn cataloog, maar sommige functies qua distributie via het internet zijn echt revolutionair. Zo heeft men geen specifiek torrent programma meer nodig, en moet men niet langer de download afwachten om een film in streaming te bekijken. Na installatie zorgt de app voor alles en downloadt zelf de torrent. Men moet zelfs niet meer wachten tot die volledig geladen is om hem te openen vermits het programma hem meestal na 1 of 2 minuten download al zal openen.

De bedenker van de app meent dat hij niet in de gevarenzone zit van de wet, en dan met name de Franse, met betrekking tot illegaal downloaden. Er wordt immers geen enkele winst gemaakt via enige reclame, en er wordt geen enkel abonnement, premium of ander, aangeboden. Volgens de bedenker was het alleen maar zijn bedoeling om "de mensen te helpen die niet uit de voeten kunnen met torrents". Hij heeft echter veel meer dan dat gedaan, hij heeft de hele filmindustrie in het nauw gedreven. Niet alleen is de cataloog uiterst volledig, maar wordt hij ook voortdurend geüpdatet met films die op datzelfde moment in de bioscoop uitkomen. Bovendien biedt de app een veel hogere beeldkwaliteit dan wat men gewoonlijk op de downloadsites vindt.

De app is momenteel beschikbaar in een Bèta-versie. Maar hoelang nog?

Back to top button
Close
Close