Amplexor speelt op de bal in

Om de dienstverlening aan hun leden te verbeteren en de informatie meer op maat van de gebruikers aan te bieden, koos Tennis Vlaanderen voor een nieuwe website. ECM-specialist Amplexor werd uitgekozen om de klus te klaren. De website is eind maart gelanceerd.

post-image-3
“Onze website bestond sinds 2006 en is met meer dan 5 miljoen bezoeken op jaarbasis uitgegroeid tot ons belangrijkste communicatiekanaal”, vertelt Walter Goethals, Secretaris-Generaal van Tennis Vlaanderen. “Wij stellen vast dat de tools op onze website positief geëvalueerd worden door de clubs en de spelers, maar dat deze website niet langer alle mogelijkheden bood om in te spelen op de huidige communicatie- en IT-behoeften bij deze doelgroepen. Denken we maar aan links met sociale media, een gebruiksvriendelijke ervaring van op mobiele toestellen, online betalingen, gepersonaliseerde info op maat … Daar komt met de nieuwe website verandering in.”  
 
Een frisse website die past in de nieuwe huisstijl van Tennis Vlaanderen en een betere service aan de leden stonden bovenaan het verlanglijstje. “Op deze nieuwe website kunnen onze leden bijvoorbeeld via een mobile device op een gebruiksvriendelijke manier een tennisterrein reserveren, zich inschrijven voor een tornooi of uitslagen bekijken. Ook de infotheek is nieuw. Dit is een plaats op de website waar alle mogelijke formulieren en documenten verzameld zijn. Die zijn per thema downloadbaar voor iedereen die het juiste gebruikersprofiel heeft. Deze elementen zullen zeker in de smaak vallen bij onze leden.”
 
Voorheen was de informatie op de website erg verspreid, waardoor het moeilijk navigeren was. Ook daar komt nu, met een duidelijkere structuur, verandering in. Bovendien zal een deel van de site publiek zijn en een deel enkel toegankelijk voor personen die ingelogd zijn. Geregistreerde gebruikers krijgen informatie op maat aangeboden. Zo krijgen leden van een tennisclub alles over hun club te zien, of vinden tennistrainers snel hun weg naar alles wat voor hen van toepassing is.
 
Eenvoudig updaten
Een belangrijke vereiste voor de nieuwe website is dat ze gemakkelijk te updaten is. Voorheen bezorgden een tiental collega’s hun nieuwe informatie aan de communicatiemedewerkers, die de aanpassingen dan doorvoerden. Een omslachtig systeem, dat de communicatiedienst onnodig belastte. “Er zijn zowat dagelijks wijzigingen aan de website: onze ‘hot items’, nieuwe reglementen, evenementen enzovoort. Met de nieuwe site zullen alle collega’s hun updates zelf rechtstreeks in het systeem kunnen doorvoeren. Dat is een veel snellere en efficiëntere manier van werken,” zegt Walter Goethals.
 
De moeilijkheid aan dit project was de integratie met de bestaande database van de Tennis Vlaanderen. Deze bevat (onder andere) de gegevens van 150 000 leden en diende gekoppeld te zijn aan de website. Het vormgeven van een dergelijke, complexe website is niet eenvoudig, zeker niet wanneer het gaat om een mobiele site. 
 
Integratie oude cms
Amplexor koos voor de open source oplossing Liferay voor de bouw van deze website. Reden hiervoor is dat Liferay het mogelijk maakt om te integreren met het oude content management systeem, het op Java gebaseerde OpenCms. Liferay maakt ook een eenvoudig beheer van de webpagina’s mogelijk, wat bijvoorbeeld in het geval van de infotheek bijzonder nuttig is. 
 
De samenwerking met Amplexor is prima verlopen, evalueert Walter Goethals. “We hadden een strakke timing voor de bouw van deze website, maar Amplexor beschikt over de nodige expertise. We hadden er dus  alle vertrouwen in dat onze nieuwe website op tijd zou opgeleverd worden.”
Back to top button
Close
Close