Bancontact gaat (eindelijk) zijn app onthullen om te betalen met smartphone

Vandaag zal Bancontact zijn app voor het regelen van betalingen via smartphone voorstellen. Deze app, die werd gemaakt door het Gentse bureau In The Pocket en logistiek ondersteund door Atos Worldline, zou ons dagelijks leven op zijn kop moeten zetten. Voor de app werd samengewerkt met 16 banken, en u zal er online mee kunnen betalen via een eenvoudige code. Met deze app worden de eerste stappen gezet voor het betalen in fysieke winkels via een app.

post-image-3
Volgens een van onze bronnen hebben de teams van In The Pocket meer dan 8 maanden aan de app gewerkt, om haar half mei te kunnen presenteren. Volgens een andere bron zit Atos Worldline achter de logistieke oplossing.
 
Om te betalen op internet zal het volstaan om een code te scannen met een smartphone. De betaalgegevens moeten dan alleen nog bevestigd worden op de smartphone met de pincode van de gebruiker.
 
De app zal gekoppeld zijn aan een Bancontact/Mister Cash-kaart en de betalingen zullen rechtstreeks van de zichtrekening van de gebruiker gaan en kunnen worden geraadpleegd in uw rekeninguittreksels. Ze zal beschikbaar zijn op de App Store en op Google Play – op dit moment is er geen Windows Phone versie in zicht, jammer.
 
Nadat bijna 40.000 Belgen de app gedurende een jaar hebben uitgetest, vulden ongeveer 1400 gebruikers van de app de enquête in en gaven ze de app een gemiddelde score van 9 op 10. Bancontact MisterCash Company maakte een nieuwe, verbeterde versie van de app op basis van hun opmerkingen. Deze versie is eindelijk klaar om getoond te worden aan het grote publiek en de pers. Nu nog afwachten of de app beantwoordt aan de verwachtingen en een echt alternatief kan worden voor fysieke betalingen.
Back to top button
Close
Close