VDAB app: je nieuwe job nu al op zak!

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) biedt sinds kort een aantrekkelijke app aan die werk zoeken gemakkelijker maakt. Dankzij de ‘Vind een Job’-app kan je altijd en overal zoeken naar een gepaste vacature via je mobiele toestel. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. Zo kan je zoektocht naar werk nog efficiënter verlopen.

post-image-3
Deze nieuwe app biedt toegang tot alle vacatures in de VDAB databank. Je kan zoeken op trefwoord, functietitel, bedrijf, locatie of via gps. Zoek je via gps, dan gaat de app na waar je je bevindt en krijg je een overzicht van de vacatures in die buurt. Je kan de resultaten van je zoekopdracht in een lijst bekijken of op een kaart. Je kan je favoriete jobs bewaren, een zoekopdracht opslaan en een overzicht opvragen van je laatste zoekopdrachten. De applicatie werd ontworpen en gebouwd in samenwerking met het Gentse full service digital  agency The Reference.
 
VDAB resoluut mee op digitaliseringstrein
VDAB helpt al sinds 1989 Vlaamse burgers hun loopbaan te ontwikkelen. De dienst doet dat met een uitgebreid aanbod aan arbeidsbemiddeling, opleiding en loopbaandienstverlening. VDAB wil een snelle service bieden en zet daarom alle nieuwste middelen in: ook de recentste digitale toepassingen.
 
"We zijn heel trots op onze nieuwe app! VDAB wil zijn klanten steeds ondersteuning op maat bieden en deze handige tools dragen daar perfect toe bij. Ik nodig iedereen van harte uit ze te proberen en ons feedback te geven." aldus Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. De app is inderdaad nog maar net gelanceerd. VDAB rekent dan ook zeker op feedback van gebruikers om de app nog verder te laten evolueren naar de wensen van de gebruikers.
 
Native apps
De VDAB vacaturedatabase was natuurlijk al langer mobiel te consulteren, dat gebeurde via de mobiele site. Maar om de toegang via mobiele toestellen nog te verbeteren en versnellen, en een aantal extra mogelijkheden van deze toestellen te kunnen gebruiken was het tijd om de stap te zetten naar zogenaamde `native apps`.
 
"Native apps leven echt OP je mobiele toestel. Je kan er snel en eenvoudig induiken via een icoon op de homepagina van je tablet of smartphone. Ze worden specifiek ontwikkeld voor een platform en maken dan ook ten volle gebruik van alle features van mobile devices," zegt Frederic Schroyens, head of mobile & tablets bij The Reference. "De nieuwe ‘Vind een Job’-app van de VDAB zet bijvoorbeeld geolocatie in. Door je mobiele toestel toegang te geven tot je locatie, kan je voortaan in één ‘swipe’ de vacante jobs oproepen in die buurt en ze bovendien allemaal op een kaart bekijken. De uitdaging bestond er voor ons zeker ook uit om de koppeling met de backend van de VDAB via webservices te realiseren. Alle informatie die je op de website van de VDAB terug vindt wordt nu ook mobiel, in realtime, aangeboden." 
Praktisch
 
Alle VDAB apps zijn natuurlijk gratis! Je vindt ze in de Google Play Store en de Apple App Store met zoekterm VDAB.
Back to top button
Close
Close