HP ontgoochelt met zijn resultaten en schrapt 16.000 banen

Hewlett-Packard is van plan om tot 16.000 bijkomende banen te schrappen in het kader van zijn herstelmaatregelen, die zich nog niet laten voelen in de donderdag gepubliceerde trimestriële resultaten.

post-image-3

De Amerikaanse computerreus, die oorspronkelijk 29.000 vertrekken aangekondigd had, een getal dat later op 34.000 gebracht werd, schat dat hij nog eens tussen de 11.000 en 16.000 banen moet schrappen.
Deze personeelsvermindering zal verspreid worden over de verschillende beroepen en landen, aldus HP, dat wereldwijd een 250.000 mensen tewerk stelt.
De groep, de belangrijkste fabrikant ter wereld van pc`s, wil zijn groei stimuleren door zijn activiteiten terug te focussen op diensten en netwerkapparatuur.  Zijn omzetcijfer is echter nogmaals gedaald met 1% tot 27,3 miljard dollar (20 miljard euro) in de drie maanden tot 30 april, voor het 11e opeenvolgende trimester een daling en iets lager dan de consensus van de analisten, die 27,4 miljard bedroeg.
De netto winst per aandeel (non-GAAP) van dit tweede trimester van het verschoven boekjaar van HP bedroeg 88 cent, een stijging met 1% en in lijn met de verwachtingen.
Op Wall Street is het aandeel HP 2,28% lager afgesloten op  31,78 dollar, omdat het bedrijf per vergissing de resultaten een half uur voor de sluitingstijd gepubliceerd had op zijn website.
CEO Meg Whitman heeft verklaard dat de groep verder zou gaan met het rationaliseren van zijn waaier activiteiten die informatica omvat, opslag, netwerken en software. Maar de tewerkstelling zal blijven groeien in research and development, een cruciale activiteit voor innovatie en groei op lange termijn, zo verzekert zij.
HP blijft weliswaar investeren in research, maar het wil wel de banen verminderen "die niet centraal staan in de relatie met de klant of de innovatie", zo zei ze tijdens een interview.


(via Reuters)



Back to top button
Close
Close