België kampioen van de IPv6!

Het IPv6 internetverkeer kende een forse stijging in het eerste trimester van dit jaar. De opvolger van IPv4, die voor een haast onuitputtelijke voorraad IP-adressen zal zorgen, raakt snel ingeburgerd en vertegenwoordigt momenteel 14% van alle internetverkeer.

post-image-3

IPv6, de nieuwe internetstandaard die voor een haast onuitputtelijke voorraad IP-adressen zal zorgen, raakt snel ingeburgerd in ons land: +200% tegenover het vorige trimester. Hiermee komt ons land op de eerste plaats ter wereld, zo blijkt uit het rapport "State of the Internet Q1 2014", gepubliceerd door de leverancier van clouddiensten Akamai.

Drie Belgische telecombedrijven komen trouwens voor in de top 20 leveranciers van IPv6 netwerken, namelijk Belgacom, Brutele en Telenet.

Het onderzoek geeft echter ook aan dat België achterop hinkt als het op mobiel internet aankomt. Ons land bereikt immers een gemiddeld debiet van 3,2 Mbps en een pieksnelheid van 9,2 Mbps, terwijl 43 landen topdebieten bereiken van meer dan 10 Mbps, zoals bijvoorbeeld Roemenië, dat een topdebiet biedt van 24,5 Mbps. Omwille van zijn 14,7 Mbps is Zuid-Korea dan weer de kampioen van het gemiddelde mobiele internetdebiet. Dit land onderscheidt zich ook door zijn betere prestaties voor vast internet (kabel): 77% van alle aansluitingen overschrijdt de 10 Mbps. In dit klassement staat België op de negende plaats, maar het vertoont toch een daling met 0,5% tegenover het vorige trimester. Het topdebiet bedroeg 44,6 Mbps in België in het eerste trimester 2014, waarmee het op de twaalfde plaats staat. Voor het gemiddeld debiet staat ons land met zijn 10,0 Mbps op de veertiende plaats.

Back to top button
Close
Close